Blindshell 2 alapok 3. rész

 Blindshell 2 alapok 3. rész

 A jelen dokumentum a Siketvakok Országos Egyesületének Youtube-csatornáján indult, a Blindshell 2 nevet viselő okostelefon használatát bemutató videósorozat 3. részében elhangzottak összefoglalóját tartalmazza, amiben Csák Attila műsorvezető a névjegyek kezelését mutatta be a hallgatóknak.

E-mail üzenet írása: elsőként keressük meg a készülékünk névjegyzékében azt a kontaktot, akinek elektronikus levelet szeretnénk írni, majd nyomjuk meg a bal oldali Akció gombot, és válasszuk az e-mail küldése opciót. A megjelenő űrlapon meg kell adnunk az üzenet tárgyát, és a szöveget, majd ismét aktiváljuk a bal oldali Akció gombot, a megjelenő menüben pedig válasszuk a Küldés lehetőséget.

SMS üzenet írása: a készülék menüjében válasszuk a névjegyek opciót, majd keressük meg azt a kontaktot, akinek üzenetet szeretnénk küldeni, és aktiváljuk a bal oldali Akció gombot, a felbukkanó lehetőségek közül pedig válasszuk az Üzenet elemet. A megjelenő szerkesztőmezőbe írjuk be az SMS Szövegét, majd ismét nyomjuk meg a bal oldali Akció gombot, és válasszuk a Küldés opciót.

Csengőhang hozzáadása: elsőként a fent leírtaknak megfelelően keressük meg azt a névjegyet, amihez csengőhangot kívánunk rendelni, és nyomjuk meg a bal oldali Akció gombot, majd válasszuk a Csengőhang hozzáadása menüpontot. Ekkor megjelenik az eszközre feltöltött csengőhangok listája, aminek elemein a fel, és a le nyílbillentyűkkel lépkedhetünk. A hozzáadni kívánt hang beállításához nyomjuk meg az Ok gombot.

névjegyek törlése: a fent leírtaknak megfelelően keressük meg a törölni kívánt névjegyet, majd nyomjuk meg a bal oldali Akció gombot, és válasszuk a Törlés lehetőséget. Ekkor rákérdez a rendszer arra, hogy biztosan véglegesen el akarjuk e távolítani az adott névjegyet. Ha törölni szeretnénk a kontaktot, akkor nyomjuk meg az Ok gombot.

kontakt felhívása: a fent leírtaknak megfelelően kutassuk fel a készülékünkön azt a kontaktot, akit tárcsázni szeretnénk, és nyomjuk meg a bal oldali Akció gombot, majd a megjelenő lehetőségek közül válasszuk a Tárcsázás opciót. A hívás ideje alatt lehetőségünk van a mikrofon elnémítására is.

rendezés: a fenti művelet elvégzéséhez keressük meg az eszköz menüjében a Névjegyek lehetőséget, majd válasszuk a Rendezés opciót. Ekkor meghatározhatjuk, hogy vezeték, vagy utónév szerint kerüljenek e felolvasásra a névjegyek. A kiválasztott lehetőségen nyomjuk meg az Ok gombot.

A hangosbemutatót követően Csák Attila műsorvezető megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd lezárta az adást.

A műsor teljes terjedelmében meghallgatható a Siketvakok Országos Egyesületének Youtube-csatornáján.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. október 4.