Blindshell alapok 2. rész

Blindshell alapok 2. rész

 A jelen dokumentum a Siketvakok Országos Egyesületének Youtube-csatornáján indult, a Blindshell 2 nevet viselő okostelefont bemutató videósorozatának második részében elhangzottak összefoglalóját tartalmazza, amiben a műsorvezető a kontaktok mentésével, és a szövegbevitel módjaival ismertette meg a hallgatókat.

Szöveg bevitelére két opció is a rendelkezésünkre áll.

Gépelés: A karakterek bevitele az eszközön fellelhető alfanumerikus billentyűzeten történik. Az egyes gomb többszöri megnyomásával a különböző karakterek, és hangulatjelek között válogathatunk, míg a többi számbillentyű a betűk begépelését teszi lehetővé.

A nulla gomb lenyomásával szóközt tehetünk a szavak közé, míg a nagybetűk begépelését a kettőskereszt gombbal lehet kezdeményezni.

A szövegben történő mozgáshoz elsőként nyomjuk meg a bal oldali Akció gombot, majd a navigációs billentyűkkel válasszuk ki azt az egységet, ami szerint a szövegben haladni szeretnénk, ezután a fel, és a lenyíl billentyűkkel közlekedhetünk az adott dokumentumban.

A szöveget a Vissza gomb hosszan történő megnyomásával törölhetjük ki.

Diktálás: a diktálás megkezdéséhez nyomjuk meg hosszan a jobb oldali Akció gombot. Ekkor egy finom rezzenést észlelhetünk a telefon részéről. A diktálás végeztével nyomjuk meg ismét az eszközön a fent említett billentyűt.

Az adás második részében Csák Attila műsorvezető az új névjegyek hozzáadásának módjával ismertette meg a hallgatókat.

Új névjegy hozzáadása: elsőként keressük meg a menüben a Névjegyek opciót, majd válasszuk az Új névjegy hozzáadása lehetőséget. Ekkor egy űrlap tárul elénk, ahová beírhatjuk a leendő kontaktunk vezeték, és utónevét, a telefonszámát, és az e-mail címét is. Ezután aktiváljuk a Mentés gombot.

A hangosbemutatót követően Csák Attila műsorvezető megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd lezárta az adást.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. október 3.