Szemlélet formáló program az annavölgyi Művelődési Házban

 

Szemléletformáló program az annavölgyi Művelődési Házban

 

2022. július 6-án, szerdán, egyesületünk szervezésében egy szemléletformáló program zajlott le az annavölgyi Művelődési Házban. A fent említett civil szervezetet az eseményen 8 fő képviselte.

Az esemény előzményeként, az annavölgyi Művelődési Ház vezetője felvette a kapcsolatot egyesületünk elnökével, Nagyné Papp Edittel, aminek keretében felkérte egyesületünket a fent említett rendezvény megvalósítására. A civil szervezet elnöke nagy örömmel tett eleget a felkérésnek.

A kitűzött napon, 2022. július 6-án, szerdán, egyesületünk képviselői kisbusszal érkeztek meg az esemény helyszínére, az annavölgyi Művelődési Házba, ahol a kijelölt terem berendezését követően, megkezdődött a program.

Az esemény első részében, Nagyné Papp Edit átfogó ismereteket adott át a résztvevő diákoknak, és tanáraiknak a látássérülés fogalmáról, a különböző szembetegségekről, végül, de nem utolsó sorban a segítségnyújtás megfelelő formáiról.

A program 2. részében a tanulók játékos formában ismerkedhettek meg a fehérbotos közlekedéssel, a Braille írással,  számítógép használattal, a beszélő okostelefonok használatával, valamint játékos formában oldottak meg mindennapos feladatokat szemük eltakarásával. 

Ezután a gyermekek feltehették az elhangzottakkal kapcsolatos kérdéseiket, amelyek elsősorban a látássérültek televíziónézési szokásaira terjedtek ki.

Az előadásokat követően, a résztvevő gyermekek, és pedagógusok visszajelzést adtak az érzékenyítő csoport részére a rendezvény lebonyolításának vonatkozásában. A visszajelzések mindegyike pozitív volt.

Az esemény lezárásaként egy csoportkép is készült a résztvevő diákokkal, és tanáraikkal, valamint az érzékenyítő csoport tagjaival.

Köszönjük az annavölgyi Művelődési Ház vezetőjének, hogy lehetőséget biztosított számunkra a rendezvény megvalósítására.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2022. július 11.