Vendéghang - beszélgetés Kőszegi-Arbeiter Anitával

Vendéghang – beszélgetés Kőszegi-Arbeiter Anitával

 A jelen dokumentum a HELMA nevet viselő könyvkiadó által az idei évben Vendéghang címmel elindított podcast sorozatának legújabb adásában elhangzottakat foglalja össze.

A két állandó műsorvezető: Prek Balázs, és Dvarieczki Bálint, ezúttal Kőszegi-Arbeiter Anita szerzővel beszélgetett.

Az interjú első részében a meghívott vendég bemutatkozott. Ennek keretében elmondta, hogy a foglalkozását tekintve jelenleg szabadúszó szövegíróként tevékenykedik. Írásai rendszeresen megjelennek a legnépszerűbb közösségi oldalon.

Kőszegi-Arbeiter Anita, a fentiek mellett  említést tett arról is, hogy az írással érdemben a főiskolás éveiben kezdett el foglalkozni, műveit akkoriban elsősorban a Harry Potter című népszerű könyvsorozat szereplői ihlették.

Az általa írott művel közül kedvencként a Csengetündér kertje című művet nevezte meg, amelyet elsősorban a 3 éves kislányával történt események ihletnek, folyamatos muníciót biztosítva ezzel az írónőnek az újabb, és újabb történetek kitalálásához.  

Az interjú utolsó részében Kőszegi-Arbeiter Anita az írással kapcsolatos jövőbeni terveit vázolta a hallgatók részére. Ennek keretében kifejtette, hogy a Csenge tündér kertjének jelenleg is készülőben van a 2. kötete, amelyet az idei év őszén tervezett kiadni, ezt azonban családi okok miatt el kellett halasztania. Az írónő a fent említett mű kiadását a 2023-as évvben tervezi.

A műsor utolsó részében Kőszegi-Arbeiter Anita érdekes szemelvényeket olvasott fel az általa megalkotott Fülöp című meseregényből.

Az interjú végén a két állandó műsorvezető megköszönte a hallgatóknak a figyelmet, majd lezárta a beszélgetést.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2022. július 14.