Útmutató az Evo e12 készülékhez 14. rész

 

Útmutató az Evo e12 készülékhez 4. rész

A jelen dokumentum az Alkosoft Nonprofit BT által Visor címmel elindított podcastsorozat november 22.i adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza, amiben Görcsi Krisztián műsorvezető folytatta az Evo e12 készülék használatának bemutatását a Vtuner alkalmazás kezelésének ismertetésével.

A program lehetővé teszi a külföldi, és a Magyarországon működő rádióállomások, és podcastadások hallgatását is. Fontos tudni, hogy az applikáció használatához internetkapcsolat szükséges.

Az alkalmazás megnyitásához elsőként kutassuk fel a lejátszó mappastruktúrájában a Vtuner alkalmazást, és nyomjuk meg az Ok gombot.

A jelen dokumentum következő részében a program mappáival, és azok használatával foglalkozom bővebben.

Ajánlott állomások: A mappában azokat a rádióállomásokat tárolja a program, amelyeket az alkalmazás fejlesztői feltöltöttek a számunkra. Egy rádióállomás hallgatásához a nyílbillentyűkkel keressük meg a hallgatni kívánt csatornát, majd nyomjuk meg az Ok gombot. A lejátszás szüneteltetéséhez nyomjuk meg ismét az Ok gombot. Ha ki szeretnénk lépni a lejátszásból, akkor nyomjuk meg a Vissza gombot.

Egy rádióadás felvételéhez a lejátszás közben nyomjuk meg a Felvétel gombot. A felvétel leállításához nyomjuk meg a Vissza gombot. A felvétel az eszköz Felvétel mappájában kerül elmentésre.

Arra is lehetőségünk van, hogy egy rádióállomást a kedvencekhez adjunk. Ehhez az adott csatornán állva nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a Hozzáadás a kedvencekhez lehetőséget. Ekkor rákérdez a rendszer arra, hogy biztosan hozzá szeretnénk e adni az állomást a kedvencek listájához. Ha ezt meg szeretnénk tenni, akkor nyomjuk meg az Ok gombot.

Kedvenc állomások: Itt találhatóak meg azok a rádióállomások, amelyeket korábban a fenti bekezdésben említett módszer alapján hozzáadtunk a kedvencek listájához. Egy állomás hallgatásához nyomjuk meg az Ok gombot. A lejátszás szüneteltetéséhez nyomjuk meg ismét az Ok gombot.

Egy csatorna törléséhez nyomjuk mega  Menü gombot, majd válasszuk az Állomás törlése lehetőséget. Ekkor rákérdez a rendszer arra, hogy biztosan törölni szeretnénk e az adott állomást. Ekkor nyomjuk meg az Ok gombot.

Állomások keresése: Itt lehetőségünk van egy konkrét rádiócsatorna megkeresésére. Ehhez a felbukkanó kereső mezőbe a készülék alfanumerikus billentyűzete segítségével írjuk be a megkeresni kívánt állomás nevét, majd aktiváljuk az Ok gombot. Ekkor megjelenik az adott kifejezés alapján fellelt csatornák listája.

Keresés régió szerint: A fenti lehetőség választásával módunk van az országok szerint történő keresésre. Ehhez válasszuk ki azt a kontinenst, és országot, amiben keresni szeretnénk, majd a nyílbillentyűkkel válasszuk ki a hallgatni kívánt állomást, és nyomjuk meg az Ok gombot.

Keresés műfaj szerint: Elsőként keressük meg azt a műfajt, ami szerint állomásokat szeretnénk keresni, majd válasszuk ki a hallgatni kívánt csatornát, és nyomjuk meg az Ok gombot.

A jelen dokumentum következő részében a Vtuner alkalmazásba feltöltött podcastfolyamok hallgatására térek ki.

Az applikáció révén lehetőségünk van külföldi, és belföldi podcastadások hallgatására is. Ehhez az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésünkre:

Podcastok keresése: az opció választásával módunk van egy adott podcastfolyam felkutatására. Ehhez a felbukkanó szerkesztő mezőbe írjuk be a megkeresni kívánt podcastadás nevét, és nyomuk meg az Ok  gombot. Ekkor megjelenik a találatok listája. Egy podcastadás lejátszásához nyomuk meg az Ok gombot. A lejátszás szüneteltetéséhez ismét nyomjuk meg az Ok gombot.

Podcastok rendezése hely szerint: Itt lehetőségünk van egy adott hely szerinti keresésre. Ehhez a nyílbillentyűkkel keressük meg azt a helyet, ami alapján keresni szeretnénk, majd válasszuk i azt a podcastfolyamot, aminek epizódjait meg kívánjuk hallgatni, és nyomjuk meg az Ok gombot. A kívánt epizód lejátszásához nyomjuk meg ismét az Ok gombot.

Egy epizód letöltéséhez nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk az Epizód letöltése lehetőséget. A letöltött fájlok a Letöltéskezelő mappába kerülnek.

Letöltéskezelő: itt lehetőségünk van a letöltött podcastepizódok kezelésére. Egy adás lejátszásához az adott epizódon állva nyomjuk meg az Ok gombot. Egy adás törléséhez nyomjuk meg a Menü gombot, majd válasszuk a Letöltött epizód törlése opciót.

A hangosbemutatót követően Görcsi Krisztián műsorvezető megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd lezárta az adást.

A műsor teljes terjedelmében meghallgatható az Alkosoft Nonprofit BT Youtube-csatornáján.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. november 22.